[GR18] Verkiezingsprogramma VOLG Groesbeek

GROESBEEK – Als laatste lokale partij heeft VOLG het verkiezingsprogramma gelanceerd. De partij werd tijdens de vorige verkiezingen de grootste lokale partij in de voormalige gemeente Groesbeek, en tweede achter CDA Berg en Dal.

Bereikt

VOLG gaat in het verkiezingsprogramma in op een negental thema’s: van leefbaarheid tot laaggeletterdheid. De partij geeft ook aan wat er de laatste drie jaar is bereikt. Zo wordt de natuureducatie op basisscholen genoemd. Maar ook het subsidie- en accommodatiebeleid, gemeentelijke monumenten in Millingen, Erfgoedvisie, sportstimulering en gebruik van klare taal door ambtenaren in brieven of op de gemeentelijke website zijn zaken die de afgelopen periode vorm hebben gekregen.

Duurzaamheid

Erik Weijers is onder andere wethouder Duurzaamheid. In dat kader laat VOLG weten dat er de komende jaren 30 elektrische auto-oplaadpalen worden geplaatst. 1000 straatlantaarns zijn in de afgelopen raadsperiode vervangen, de gemeente heeft 2 elektrische auto’s aangeschaft, de Energievisie is vastgesteld, er zijn 700 zonnepanelen op gemeentelijke accommodaties geplaatst en er worden diverse duurzaamheidsbijeenkomsten georganiseerd. Voor inwoners en verenigingen zijn er stimulerings– en duurzaamheidsleningen beschikbaar.

En de komende jaren?

VOLG heeft in het programma een kleine 50 uitdagingen voor de periode 2018-2022 op de lijst staan. Die hebben niet alleen betrekking op Groesbeek, maar ook op de polder. Zo wil de partij een kunstgrasveld voor BVC ’12, een herinrichting van het Reinier van Ooiplein in Ooij, aanpak van parkeeroverlast in Kekerdom en het aanwijzen van zes boerderijen in Millingen als gemeentelijk monument.

Kippenschuur kopen voor woningen en carnavalsverenigingen

Voor wat betreft het Groesbeekse: VOLG wil onderzoek door de gemeente naar de mogelijkheid tot aankoop van de kippenschuren, verplaatsing van de carnavalsclubs daarnaartoe en woningbouw voor starters op de daarbij vrijgekomen grond. De gymzaal bij ’t Vossenhol, Op de Horst en Breedeweg moet gerenoveerd worden en DVSG moet een energie neutrale accommodatie krijgen. De lokale partij wil verder alle medewerking verlenen aan nieuwbouw van het Bevrijdingsmuseum en de herinrichting van het marktterrein afronden met voldoende groen en bankjes.

Er is nog veel meer: het programma is 28 pagina’s. Het hele pakket kunt u lezen via onderstaande link.

Klik hier voor het VOLG-verkiezingsprogramma.

Bron: Verkiezingen Berg en Dal.nl

Reageer op dit artikel

1 Reactie op "[GR18] Verkiezingsprogramma VOLG Groesbeek"

Het kopen van de kippenschuur van Dhr. Koolen lijkt een goed plan. Door de bestemming voor carnavalswagens te kiezen, zal de provincie niet meewerken en wordt het te duur voor de burgers. Zou je er voor kiezen om een mooi project te ontwerpen met het oog op natuur, recreatie en toerisme, dan is het een ander verhaal. Dan komt het ten goede aan de natuur en alle bewoners van Gelderland. Dan is het ook voor… Lees verder »