[GR18] Goede opkomst bij CDA-discussieavond

GROESBEEK – Tientallen inwoners uit de gemeente Berg en Dal hebben dinsdagavond in De Mallemolen gediscussieerd over diverse thema’s.

Input

“De nieuwe gemeente heeft al aardig wat stappen gemaakt, maar er leeft bij burgers, verenigingen en ondernemers het gevoel dat er besluiten zijn genomen – of juist niet – waarmee zij in de knel zijn gekomen”, aldus CDA Berg en Dal, die de avond organiseerde. De partij wil input voor het komende verkiezingsprogramma.

Onder indruk van opkomst

Voorzitter Twan Vissers heette de 85 aanwezigen welkom. Dat aantal had boven de 100 uit kunnen komen, maar vanwege griep en andere redenen konden 35 mensen niet aanwezig zijn. Ook wethouder Sylvia Fleuren en fractievoorzitter Rob Verheijen spraken de aanwezigen toe. “Ik ben onder de indruk van het aantal mensen dat vanavond aanwezig is”, zei Fleuren. Verheijen: “Ik ben trots op het feit dat de zaal ondanks de afmeldingen vol is en het is goed om te zien dat er ook collega’s uit de raad aanwezig zijn”.

Diverse thema’s

Alle aanwezigen waren verdeeld over meerdere tafels, waar onderling gepraat kon worden over het versterken van de samenleving, duurzaamheid, mobiliteit, infrastructuur, de gemeentelijke organisatie, het gemeentebestuur en de financiën. Voor al deze thema’s had het CDA diverse stellingen bedacht. Ook was er ruimte voor eigen inbreng.

Veel suggesties

Het leverde na 1,5 uur brainstormen veel suggesties op: het beter samenwerken van verenigingen binnen de gemeente, scheef subsidiebeleid aanpakken, burgers met vertrouwen benaderen in plaats van wantrouwen, het voorkomen van leegloop van de kernen, grensoverschrijdende samenwerking, goede communicatie naar de burger en nog wat tips in het kader van de duurzaamheid. Met gekleurde “post-it” notieblaadjes kon men aangeven hoe over de ideeën werd gedacht.

Aan het werk

De organisatie gaf na afloop aan erg tevreden te zijn over de avond en kan aan de slag met het uitwerken van de input. Het CDA Berg en Dal-verkiezingsprogramma zal naar alle waarschijnlijkheid in januari verschijnen.

Bron: Verkiezingen Berg en Dal.nl

Reageer op dit artikel

1 Reactie op "[GR18] Goede opkomst bij CDA-discussieavond"

Naast ideeën verzamelen voor een programma vond ik het bijzonder dat mensen uit de drie oorspronkelijke gemeentes en met verschillende politieke opvattingen en achtergronden, die elkaar vaak ook niet kenden, met elkaar in gesprek kwamen, en ja, ook over politiek.