[GR18] PvdA gaat voor autoluw centrum in Groesbeek (MP3)

GROESBEEK – De verkeerssituatie in het centrum van Groesbeek zal zeker de aandacht gaan krijgen in het PvdA Berg en Dal-verkiezingsprogramma. Dat zei PvdA-raadslid Martijn Schmiermann zondag in het Omroep Berg en Dal-radioprogramma “Dorpsplein”, waarin de komende periode steeds vaker aandacht zal zijn voor de lokale politiek. Dit in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Zo min mogelijk blik

“Wij zijn nog aan het schrijven en dan gaan we het nog voorleggen aan de leden, maar waar het ons onder andere om gaat is de verkeerssituatie in het centrum van Groesbeek”, zei Schmiermann. “Ik vind dat wij een geweldig mooi centrum hebben gekregen, waarin men zo lang mogelijk zou moeten kunnen verblijven. En dat betekent dat er zo weinig mogelijk blik moet staan”, vervolgde het raadslid.

Autovrij

Het centrum moet in ieder geval autoluw worden, maar voor Schiermann mag het wel autovrij zijn. “Wij zijn zeker voor luwte, maar dat is een lastige. Dan krijg je de discussie over de stoplichten. Van mij mag het dicht”. Wel moet er dan nog wel met ondernemers in gesprek worden gegaan. “Wat je moet doen is met ondernemers in plaatsen als Gennep en Wijchen gaan kijken wat een autovrij gedeelte doet met de omzet en hoe fijn mensen het daar vinden”.

Pilot

Sinds kort staan de verkeerslichten in Groesbeek-centrum uit. Het betreft een pilot om te kijken wat dat met de verkeersdoorstroming en de veiligheid doet. Toen de lichten nog in werking waren stonden automobilisten lang te wachten voordat zij door het centrum konden rijden. Precies de bedoeling ook, want gemeentelijk beleid is in principe om verkeer via rondwegen af te wikkelen.

Omdat de doorstroming opvallend goed was toen de lichten tijdelijk uit stonden tijdens werkzaamheden aan de rotonde Zevenheuvelenweg, is door wethouder Alex ten Westeneind (GJS) gekozen om een proef te houden. Die gaat drie maanden duren.


Hele interview met Martijn Schmiermann.

Foto: Het centrum van Groesbeek (Rechten: VerkiezingenBergenDal.nl).
Audio Soundcloud: Omroep Berg en Dal

Bron: VerkiezingenBergenDal.nl, Omroep Berg en Dal

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "[GR18] PvdA gaat voor autoluw centrum in Groesbeek (MP3)"

Daar zal de Albert Heyn, Jan Linders en de Aldi blij mee zijn! Bedenk zoiets voordat je deze winkels zich daar vestigen!

Welke rondwegen? De Hulsbroek/ Drulseweg zeker. Omdat nou een rondweg te noemen! !! Als je ziet wat er in de ochtend en avond door Groesbeek centrum komt dat naar werk of huis gaat mag er zeker een betere rondweg komen.